Japanse acupunctuur zonder gebruik van naalden

Acupunctuur Voorburg

Bij ons kennen we acupunctuur vooral van het prikken met naalden in onze huid. De Japanse acupunctuur doet het ook zonder naalden. Inderdaad, Japan kent meerdere soorten acupunctuur waarbij geen gebruik gemaakt wordt van naalden. De soorten Japanse acupunctuur zonder naalden zijn Toyojai, Manaco en Matusumoto acupunctuur en worden ook hier toegepast. Raak je maar niet van je klachten verlost, woon je in de regio Den Haag- Voorburg en wil je de (Japanse) acupunctuur beter leren kennen? Vraag dan zeker het advies van Acupunctuur Voorburg.

Toyohai acupunctuur

Hierbij leggen therapeuten de nadruk op ‘voelen’. Ze stellen hun diagnose door ‘te voelen’ aan je lichaam, je polsen en aan je handen. Met de resultaten maken ze een aangepaste behandeling waarbij onze meridianen centraal staan. Deze meridianen regelen meerdere lichaamsprocessen. Door deze behandeling raken je meridianen weer in evenwicht en versnellen ze je herstel. Toyohai acupunctuur werkt ook ontspannend en is zelfs geschikt voor kinderen. Ben je geïnteresseerd in deze vorm van Japanse acupunctuur? Bij Acupunctuur Voorburg weten ze er alles van.

Manaka Acupunctuur

Japanse acupuncturisten ontdekten dat ze het herstel van brandwonden konden versnellen met een speciale folie uitgerust met draden en een diode.  Ze zoeken eerst naar pijnlijke of harde plekken in je buik. Tijdens deze behandeling verminderen pijn en het aantal harde plekken. Ook je rug wordt bij deze behandeling betrokken. Die wordt gecombineerd met aangepaste spieroefeningen en met het prikken met kleine naaldjes in je oor.

Matsumoto Acupunctuur

Na een eerste kennismakingsgesprek maakt de therapeut ook hier gebruik van hara- en buikdiagnose zoals bij de manaka acupunctuur. In je buik worden allerlei reflexzones gecontroleerd op hun hardheid en gevoeligheid. Japanse acupuncturisten maken ook gebruik van een pijnloze behandeling voor kinderen die ‘prettig en aangenaam’ aanvoelt. Ook voor deze aangepaste therapie kun je terecht bij Acupunctuur Voorburg.  Japanse acupunctuur is vooral geschikt voor de behandeling van:

  • Slaapproblemen
  • Onrust, huilen en onbeheersbare driftbuien
  • Astma
  • Bronchitis
  • Oorontsteking
  • Oogproblemen
  • Maag- en darmproblemen en buikpijn
  • Hoofdpijn
  • Allergieën en vooral hooikoorts
  • Een zwak immuunsysteem en een lage weerstand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *