Bedwantsen bestrijden: Hoe doe je dat?

Bedwantsen bestrijden

Als je last hebt van bedwantsen dan moet je echt zo snel mogelijk actie ondernemen. Als ze zich namelijk gaan vermenigvuldigen dan heb je een flink probleem, want in het ergste geval moet je veel meubels weggooien. Bedwantsen bestrijden is iets wat je beter niet zelf kunt doen. Het is namelijk zo dat je daar speciale apparatuur voor nodig hebt, en het is veel te kostbaar om deze zelf aan te schaffen. Met deze apparatuur kun je namelijk door middel van hitte de bedwantsen bestrijden. Dit gebeurt namelijk met stoom. Bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn beschikken over deze apparatuur, en soms zelfs over getrainde honden die de bedwantsen kunnen opspeuren. Het enige wat je zelf kunt doen is ze bestrijden met gif, maar dit is natuurlijk absoluut niet aan te raden.

Waarom je bedwantsen beter niet met gif bestrijdt

Je zou denken dat je voor een fractie van de prijs ook zelf bedwantsen bestrijden kunt door middel van gif. Op zich kan dit prima werken (als het er nog niet teveel zijn) maar het probleem is dat dit gif ook in de behandelde stof terecht komt. Als je je matras of bankstel ermee behandelt dan adem je dus zelf daarna ook dat gif in. Ondanks dat het op mensen een ander (kleiner) effect heeft is het natuurlijk allesbehalve gezond om dit te doen. Zeker als je kinderen hebt is het absoluut af te raden om bedwantsen te bestrijden met gif. Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar het effect ervan op mensen.

Huur een bedwantsen bestrijder in

Het beste wat je dus kunt doen is een erkende bedwantsen bestrijder inhuren. Deze zal met de benodigde apparatuur en eventueel een speurhond naar jouw huis komen, en ervoor zorgen dat alle aanwezige beestjes dood zijn. Het is niet mogelijk ze volledig uit de stof te verwijderen want daarvoor zul je de stof open moeten knippen en dat is echt niet te doen. Maar als ze dood zijn heb je er verder geen last meer van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *