Kun je een ingezakte bank zelf repareren?

Ingezakte bank zelf repareren

Heb je een hele oude bank staan die eigenlijk niet lekker meer zit maar waarvan de stof nog wel goed is? Dan kun je hem natuurlijk weg doen of verkopen, maar je kunt ook deze ingezakte bank zelf repareren. Dit is zelfs veel makkelijker dan je denkt. Je kunt namelijk gewoon bij een stoffen groothandel kussenvulling kopen die past bij de vulling van jouw bank, en deze zelf toevoegen aan de kussens. Vrijwel alle bankstellen hebben op diverse plaatsen ritsen, bijvoorbeeld aan de onder- of achterkant. Als je deze ritsen open maakt dan zul je soms binnenkussens vinden, en soms direct de vulling zelf. Als het binnenkussens zijn dan hebben ook deze doorgaans een rist. Je ingezakte bank zelf repareren doe je door die ritsen open te maken totdat je de vulling tegenkomt, en deze vervolgens gewoon op te vullen tot de gewenste dikte.

Je ingezakte bank zelf repareren is super goedkoop

Het zal je verbazen hoe goedkoop het is, je ingezakte bank zelf repareren. Kussenvulling is namelijk helemaal niet duur, zeker als je voor polyester vulling gaat. Deze kun je al krijgen vanaf ongeveer €3,95 per 300 gram. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe erg de bank is ingezakt, maar voor een flink formaat bank die een gemiddelde extra vulling nodig heeft ben je voor ongeveer €50 klaar. Vergelijken met de aanschaf van een nieuwe bank is dat natuurlijk een schijntje! Dus was je aan het twijfelen om je oude bank weg te doen puur omdat hij niet lekker meer zit? Dan weet je nu dat je deze ook zelf kunt opknappen, simpelweg door de kussens op te vullen.

Kussenvulling kopen om zelf kussens of knuffels te maken

Natuurlijk kun je met deze professionele vulling je ingezakte bank zelf repareren, maar je kunt hem natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Wat dacht je van zelf sierkussens maken? Of knuffels voor je kinderen? Als je een beetje handig bent met de naaimachine kun je er werkelijk van alles mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *