Trend alert: Art Deco sieraden

art deco sieraden

De term ‘Art Deco’ komt van een expositie in 1925 in Parijs, genaamd ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes’. Een mond vol. Hier lieten erg geliefde Franse kunstenaars hun werk zien. Sieradenmakers, schilders, architecten en modeontwerpers lieten tijdens deze expositie een stijl zien die mooi was, maar ook functioneel. De term werd pas echt officieel gebruikt nadat deze voorkwam in het door Belvis Hiller geschreven boek ‘ Art Deco of the 20’s and 30’s. Hierna ontstond een movement. Art Deco stijl was terug te zien in interieurs, mode en kunst. De stijl staat bekend om haar rijke kleuren, opvallende versieringen en geometrische figuren. Deze stijl werd in de mode vaak gedragen door de ‘upper class’ en niet echt gezien in de hedendaagse mode. Daar komt nu verandering in. Je ziet steeds vaker dat kleding wordt opgefleurd door opvallende Art Deco sieraden.

 

Art Deco maakt een comeback

Art Deco sieraden zijn het soort sieraden waar je aan denkt bij glamour en luxe. Het is een stijl die al honderden jaren oud is en nu weer helemaal terugkomt. De sieraden worden vaak in het zilver gemaakt, maar omdat de mode nu goud is zie je dat ook steeds vaker terug. Er wordt vaak gedacht dat de sieraden duur zijn, omdat er veel diamanten worden gebruikt. Dit hoeft tegenwoordig niet meer, want met een nog steeds goede kwaliteit kunnen de duurdere materialen heel goed nagebootst worden met goedkopere materialen.

 

Hoe te combineren

Waar je in films Art Deco stijl ziet in de vorm van gala jurken en glinsterende sieraden, zie je men nu op straat met dit soort sieraden. Art Deco sieraden kunnen gewoon met een alledaagse outfit gecombineerd worden. Zo kun je elke outfit bijzonder maken door mooie ringen, oorbellen of kettingen toe te voegen en je outfit helemaal speciaal maken. Kies bijvoorbeeld voor je favoriete jeans, een simpel wit T-shirt en draag hier een grote Art Deco ketting bij om de show te stelen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *