Inbraakbeveiliging nodig?

Wanneer jij misschien in een wat minder veilige wijk woont, of misschien een wijk met hele dure huizen en auto’s. Waar dus van alles te halen valt. Kan het wel eens zo zijn dat jij op zoek bent naar beveiliging voor bijvoorbeeld, je huis, schuur, garage, tuin of oprit. Heel begrijpelijk natuurlijk, want het zou zonde zijn als iemand iets steelt wat van jou is en hier ook nog eens mee weg komt. Daarom is het zeker niet onverstandig om inbraakbeveiliging aan te schaffen voor jouw terrein. Want voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan dat je het later weer moet gaan oplossen. 

Neem een alarmsysteem

Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm aangeeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Dit valt natuurlijk onder inbraakbeveiliging. Dit alarmsysteem hangt dan ook in jouw bedrijfspand, huis of schuur, in ieder geval een een plek waarvan jij niet wilt dat er iets mee gebeurt of waar iets vanuit gestolen wordt. Een makkelijke term is natuurlijk inbraakalarm, maar de huidige alarmsystemen hebben meestal meerdere mogelijkheden dan alleen dat. Zo kunnen ze bijvoorbeeld brand detecteren, diefstal natuurlijk en of schade dat bewust wordt aangericht aan jouw pand, huis of schuur. 

 

Voor een goede opvolging van de alarmsignalen moet de inbraakbeveiliging natuurlijk aangesloten zijn op een particulieren alarmcentrale (PAC). Deze systemen zijn in de meeste gevallen te vinden in belangrijke gebouwen en soms in woningen of zelfs voertuigen. De centralist kan dan de sleutelhouder, bewoner of beveiligingsbeambte en politie alarmeren. Al ligt dit wel aan de afspraken die er gemaakt zijn tussen de particulier en de PAC. Zij komen dan ter plaatse om te controleren waarom het alarmsysteem is afgegaan. Door deze respons wordt voorkomen dat inbrekers zich toch verstoppen in bijvoorbeeld een woning wanneer ze er van uit gaan dat er misschien niet gereageerd wordt op het alarm wat afgegaan is. 

De detectie  

Inbraakbeveiliging en dus ook de alarmsystemen werken natuurlijk op detectie, detectie van iets wat er niet hoort te zijn. Een alarmsysteem werkt met sensoren. Wanneer bijvoorbeeld een raam of deur geopend wordt waar een sensoor op gemonteerd is, kan er een alarm af gaan. Hartstikke vervelend natuurlijk voor de inbreker maar misschien wel levensreddend voor jou. Zodra er een alarm afgaat zal dit in de meeste gevallen de inbreker afschrikken. Hartstikke handig, je weet natuurlijk nooit waar een inbreker toe instaat is. Als je meer informatie wilt hebben over de verschillende inbraaksystemen kijk je even op internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *